יום שלישי, 23 בדצמבר 2014

תזונת האדם: חוקי תזונה נכונה


תזונה נכונה מאפשרת לספורטאי למקסם את ביצועיו. תזונה נכונה הינה חיונית אם אתם רוצים להצטיין בספורט.
תזונה מאוזנת, שתיית מים מרובה יאפשרו לגוף שלכם לייצר אנרגיה ביעילות ותעניק לכם ביצועים מעולים.
אך האדם המודרני כיום אינו שומר על חוקי תזונה נכונה, השגיאות העיקריות שלנו הן:

  1. אכילה מהירה ולעיסה בלתי מספקת.
  2. הפרזה או המעטה בכמות.
  3. בחירה בלתי מתאימה של מזון.
  4. צירופי מזון.
  5. זימון ארוחות לא נכון (כמויות ומועדים).

אכילה מהירה ולעיסה בלתי מספקת:
תהליך העיכול מתחיל בפה. לרוק שבפינו יש תפקיד כימי בפירוק מזונות מסוימים. ברגע שהלעיסה אינה מספקת, אנו מקשים על שאר מערכות הגוף שלנו.

בחירה בלתי מתאימה של מזון:
המשך העיכול נעשה בקיבה. לקיבתו של האדם יש כושר הסתגלות חזק, היא יכולה להסתגל למזון בלתי מתאים, לעיתים פחות ולעיתים יותר, אך אם "החטאים" חוזרים על עצמם, אנו מעמידים אותה במבחן. ומדוע נסכן את מערכת העיכול שלנו, שהיא מערכת עדינה, מה גם שאין להשיג עבורה חלקי חילוף???
סוכר - הסוכר הלבן מקורו אומנם בצומח, אך בעיבודו התעשייתי הוא מאבד את כל הוויטמינים והמינרלים 

ונשארת רק פחמימה מזוקקת ונקייה. אין בה ערך לגופנו והיא אף מזיקה לבריאות. הסוכר גם נקרא בפי רבים "השודד הלבן", כי הוא ממיס סידן והתוצאות ברורות - שיניים חלשות, עצמות חלשות. בארצנו ידוע לנו על בעיות קשות של מחלות פה ושיניים כבר בגיל צעיר, שהסיבה לכך היא עודפי סוכר וממתקים.
מלח - המלח אינו מזון. הוא אינו ניתן לעיכול ולספיגה. הוא עלול להזיק לסובלים ממחלות לב, לחץ דם גבוה והפרעות בכליות. גם אנשים שהפסיקו להשתמש במלח, קשה להם להיפטר מעודפי המלח שבגוף - זה אורך שנים.
אורז ודגנים - אלה הם גרגרים עטופים בקליפה. הקליפה מכילה את אוצרות המזון הדרושים לגופנו ופנים הגרגר מכיל חומר שאינו בעל ערך לגופנו. החיטה הקלופה והטחונה, שהיא הקמח הלבן, והאורז הקלוף, שהוא האורז הלבן - אינם מוסיפים לבריאותנו. לכן מומלץ להשתמש בקמח מלא ובאורז מלא, המכילים גם את הקליפה.
תוספות סינתטיות - כגון חומצת לימון, צבעי מאכל (משקאות קלים וצבעוניים המקובלים כל כך בשוק הצריכה), חומרי טעם וריח ועוד כאלה ואחרים שאינם דרושים לפעילותו התקינה של הגוף.

צירופי מזון:
עניין צירופי המזון הוא נושא מורכב.
יש מזונות שבאוכלנו אותם במשולב, אנו מקשים על מערכת העיכול שלנו בפעילותה. לדוגמא: לא טוב לאכול מנת בשר עם מנת תפוחי אדמה, רצוי לא לערבב חמוץ ומתוק (פרי וירק) משום שזה גורם לתסיסה.
עדיף לא לסיים את הארוחה בקינוח מתוק, אם מתחשק פרי מתוק או קינוח רצוי לחכות כשעה אחרי הארוחה... הקינוח המתוק גורם לתסיסה וצרבת.
עדיף לא לשתות בזמן הארוחה - מומלצת שתיית מים בין הארוחות או לפנין או אחריהן אך לא בזמן הארוחה, כדי לא לדלל את מיצי העיכול העלול להפריע לפירוק אופטימלי של המזון. שתייה מוגזת או ממותקת פוגעת ביעילות העיכול.

זימון ארוחות לא נכון:
הרבה מאוד אנשים מוותרים על ארוחת הבוקר, שהינה הארוחה החשובה ביותר. לאכול ארוחה אחת/ שתיים ביום זה לא מספיק, בטח שלא לספורטאי!!
אכלו את הארוחת בוקר לא יותר מ-3 שעות מאז ההשכמה. אכלו ארוחת ערב קלה, מוקדמת - כשעתיים לפני השינה.
הארוחות העיקריות צריכות להיאכל עד לשעת הצהריים. לא להעמיס את הצלחת, הרגילו את גופכם לאכול בצורה מסודרת, שלוש ארוחות עיקריות ושתי ארוחות ארוחות ביניים. 



תקפידו לאכול מזון בריא המכיל את המינרלים והוויטמינים הנחוצים - זו הדרך לתזונה נכונה ולגוף חטוב ובריא.
תזונה
תזונה נכונה
כמובן לא לשכוח לעשות ספורט! רצוי טניס! צור קשר לאימון ראשון חינם!!

בהצלחה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...